Verhaal van de vriend van Martijn

De vriend van Martijn vertelt wat Martijns dood voor hem betekent. Martijn was orgaandonor en heeft 5 mensen geholpen met zijn organen.

"Martijn, dat hij er gewoon niet meer is, dat is gewoon heel bizar. Als ik voor mij persoonlijk kijk, moet ik zeggen dat ik het allemaal nog een plek moet geven.

Martijn was in een jaar tijd beide ouders verloren en eigenlijk was het voor hem ook een beetje een afsluiting van de gekte. Hij kon z’n ei lekker kwijt, hij heeft zijn verhaal kwijt gekund maar daarnaast ook heerlijk kunnen genieten van de mensen. Het was echt een topavond.

Op een gegeven moment gaat dan toch de tijd komen om te gaan. Dus we fietsten, we zeiden goedendag, we naderden het punt waar onze wegen zouden gaan scheiden. Het was supertof en ik geef hem een high-five en hij geeft hem terug en in de fractie dat ik weer terugkeek hoorde ik ineens een enorme harde knal. Ja, dat was dan de klap van Martijn tegen de lantarenpaal.

Martijn heeft met zijn organen minstens 5 mensen het leven gered. Het goede gevoel daarvan blijft wel heel erg spelen en maakt me ook plaatsvervangend trots voor Martijn. Hij heeft gewoon 5 mensen gered. En dat is gewoon een hele bijzondere daad. Dan heeft het ergens nut voor gehad, heel dit gekkenhuis."