Je hebt meer te kiezen dan ja of nee bij orgaandonatie. Je kunt bijvoorbeeld de keuze aan je familie of iemand anders over laten. Of sommige organen niet doneren. Wat je keuze ook is, leg het vast. Dan is voor iedereen duidelijk wat jij wilt.

Orgaandonor worden is een belangrijke beslissing. Neem deze beslissing als voor jou alles duidelijk is. Lees wat het betekent om donor te zijn op Transplantatiestichting.nl of over het registratieproces op Donorregister.nl. Op deze websites vind je uitgebreide informatie.

Leg je keuze vast in het Donorregister. Heb je vragen over orgaandonatie of stamceldonatie? Lees dan verder.

Bruno Bruins (Minister voor Medische Zorg) vraagt jullie allemaal om je keuze voor orgaandonatie vast te leggen in het Donorregister. Kijk hier naar zijn boodschap.

“Een leven redden. Je hebt het in je.”
Misschien heb je dat wel eens gehoord. Dat gaat over orgaandonatie. En hoe belangrijk dat is.
Wat denk jij als je dat hoort? Iets van: “Ja, zal wel, maar nu even niet”?
Dat kan ik me heel goed voorstellen.
Orgaandonatie is geen fijn onderwerp om over na te denken. Misschien voel je je nog te jong om erbij stil te staan. En toch wil ik aan je vragen om er wél over na te denken.
Want je bent 18, misschien al 19. Oud genoeg om je eigen keuze vast te leggen.
Wil jij donor worden?
Er zijn meer keuzes mogelijk dan alleen ‘ja’ of ‘nee’. Sommige organen wel doneren, en andere niet, bijvoorbeeld. Maar het zou ook kunnen dat je de beslissing wilt overlaten aan je familie of aan één bepaald persoon, iemand die voor jou belangrijk is.
Jij mag zelf aangeven wat je wilt.
Welke keuze je ook maakt. Leg het vast. Op www.donorregister.nl.